Mai vin investitori in Romania?

Primul raspuns care ne-ar veni in minte ar fi ca nu mai vine nimeni sa investeasca in tara noastra, avand in vedere situatia sociala volatila si instabilitatea legilor fiscale, insa realitatea si calculele economice ale celor interesati sa se dezvolte in zone cu potential ne spun altceva. Deci se pare ca inca mai existe firme straine interesate sa ia o bucata de pamant in Romania, sa se apuce de construit o fabrica si sa angajeze oameni care sa lucreze in acea fabrica. Chiar astazi s-a anuntat ca un important producator german de piese auto si componente urmează sa faca o investitie serioasa la Craiova urmand sa angajeze cateva sute de oameni in producatie si inginerie.

Ceea ce anunt poate in premiera pe acest site este ca investitiile in Romania vor continua cu o noua fabrica de producatie in domeniul pieselor de camioane, din partea unei mari firme italiene. Fabrica este prevazuta pentru 2019 in zona de vest a tarii, posibil in judetul Arad, unde de altfel sunt amplasati multi alti furnizori din domeniul auto. Avantajele amplasarii acolo sunt in primul rand infrastructura mai dezvoltata si deschiderea autoritatilor locale de a sprijini prin tot felul de actiuni demararea investitiei. Sunt rusinoase cazurile de anul trecut de potentiale investitii ratate si speram sa nu le mai vedem repetate. Ne aducem aminte cu regret cum in judetul Bacau din cauza cerintelor autoritatilor locale, care ajunsesera sa solicite traduceri legalizate dupa buletinele investitorilor, proiectul fabricii de corpuri de iluminat de la Albesti a intampinat atat de multe obstacole incat in cele din urma s-a anulat. Sau cum investitia din judetul Buzau, de la Negresti a producatorului belgian de cabluri electrice Loekkles s-a impotmolit similar intr-o serie de traduceri autorizate necesare inspectoratului local de munca.

Concluzia este ca daca avem deschidere in administratia locala si bunavointa din partea celor care decid dezvoltarea localitatilor cu potential, investitorii vor veni in continuare. Ramane de urmarit cum vor actiona pe plan local italienii despre care va vorbeam mai sus, iar undeva in toamana acestui an sper sa fiu in masura sa va comunic mai multe informatii imbucuratoare despre fabrica ce se va inaugura anul viitor in zona Aradului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *