Ce trebuie sa stii despre sansele de a ramane insarcinata

Orice femeie isi doreste sa devina mamica la un moment dat, insa pana sa ajunga aici este important sa stie mai multe despre fertilitate, pentru ca pe aceasta cale va fi mai usor sa se determine momentul ideal pentru a face acest pas important. Este simplu sa creasca considerabil sansele de conceptie daca aceasta are loc la momentul potrivit, astfel ca Femibion aduce informatii despre fertilitate.

Starea de sanatate

Chiar daca faci exercitii in mod regulat, mananci bine, tensiunea arteriala este in limitele ideale, iar starea de sanatate este una foarte buna, acest lucru nu inseamna neaparat ca esti fertila, ci mai degraba conteaza varsta. De exemplu, in cazul femeilor, perioada cea mai fertila este considerata cea din jurul varstei de 25 de ani, iar dupa pragul de 27 de ani incepe sa scada treptat, urmatorul nivel important fiind 37 de ani, urmand ca peste 45 de ani sansele sa scada considerabil. Asadar, cine are peste 30 de ani si isi doreste sa ramana insarcinata trebuie sa ia masuri in acest sens, sa isi pregateasca organismul si eventual sa urmeze diferite tratamente, insa doar la sugestia medicului. De obicei, femeile cu varsta de peste 35 sunt nevoite sa apeleze la un specialist in fertilitate daca timp de 6 luni fac sex neprotejat fara succes.

Greutatea ideala

S-a constatat ca greutatea afecteaza fertilitatea, motiv pentru care cazurile de infertilitate au fost de multe ori asociate cu problemele de greutate. Femeile care sunt prea slabe se pot confrunta cu probleme in momentul ovulatiei, iar cele supraponderale pot constata faptul ca kilogramele in plus pot altera hormonul ovulatiei. Totusi, vestea buna este ca odata ajunse in proportiile recomandate, astfel ca slabesc sau se ingrasa suficient, femeile vor putea ramane insarcinate. De asemenea, greutatea nu are un impact asupra fertilitatii, ci si sarcinii, astfel ca femeile supraponderale care raman insarcinate sunt mai vulnerabile in fata unor afectiuni precum diabet, in timp ce femeile slabe pot da nastere unui copil care nu s-a dezvoltat corespunzator. Asadar, este ideal ca inainte de concepere sa fie adoptat un stil de viata cat mai sanatos, pentru ca organismul sa fie pregatit pentru schimbarile ce urmeaza a avea loc.

In cazul barbatilor

Cei interesati de informatii despre fertilitate trebuie sa stie ca nu numai femeile sunt afectate de inaintarea in varsa, ci si barbatii. Conform studiilor s-a descoperit faptul ca 1 din 10 barbati cu varsta sub 25 de ani nu au reusit sa lase o femeie insarcinata dupa 12 luni de incercari, iar procentul creste cu 10% in cazul celor cu varsta de peste 35 de ani. Asadar, pentru a creste considerabil sansele succesului sarcinii este important ca aceasta sa fie planuita cu atentie pentru momentul potrivit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *