De la grafică la produse unice

Traiectoria broderiei de la origini până în prezent

Conform unor descoperiri arheologice se presupune că este originară din China și din Orientul Mijlociu,  încă dinaintea erei noastre. Mult mai târziu, în jurul anului 1000, a ajuns și în Europa luând cu adevărat amploare odată cu evoluția creștinismului. Cei care se bucurau de aceste ornamente pe articolele textile, erau persoanele care beneficiau de o poziție înaltă în societate, fiind astfel un soi de diferențiator între ranguri. Dincolo de funcția estetica pe care o atribuia elementelor care treceau prin acest proces, broderiile dispuneau și de o funcționalitate practică. Personalizarea cu numele posesorului a pieselor vestimentare era un lucru extrem de necesar la vremea respectivă, deoarece era nevoie de un element care să îi ajute să-și deosebească piesele asemănătoare, evitându-se astfel posibile erori.

În prezent, lucrurile nu sunt cu mult mai diferite, broderia beneficiind în continuare de aceste aspecte, la care însă se adaugă beneficii care au venit odată cu dezvoltarea tehnologică și a implementării broderiei digitizate.

Ce este și ce presupune digitizarea?

Acest procedeu permite clientului să își conceapă propria grafică al modelului ce îl dorește brodat, astfel încât prin introducerea acesteia într-un software specializat, broderia fială să coincidă întocmai cu varianta furnizată de către acesta.

Procesul de digitizare se realizează în trei pași simpli. În primă fază clientul trimite grafica și detaliile specifice precum: dimensiuni, materialele utilizate la brodat, mașina de brodat folosită, formatul final al graficii; apoi întreaga sarcină ne revine nouă. Vom realiza procesul de digitizare a graficii conform instrucțiunilor primite și îți trimitem oferta împreună o mostră care să reprezinte o simulare a broderiei finale, în format PDF. După primirea mostrei și semnalarea eventualelor erori, se achită factura și produsele brodate sunt în curs de realizare și vor fi predate în cel mai scurt timp de la momentul respectiv.

Avantajele digitizării

Principalul avantaj acare face din broderia digitizată o metodă inovatoare este reprezentat de faptul că se poate realiza un volum mare de elemente identice, într-o perioada mult mai scurtă decât în contextul broderiilor clasice. Mai mult, această variantă îi oferă clientului posibilitatea de a avea control total asupra rezultatului final prin faptul că își poate realiza propria, eliminând astfel orice erori de nuanță, specifice naturii umane. Dincolo de aspectele tehnice, avantajele se reflecta și în ceea ce privește costurile finale pe care clientul le achită pentru acest serviciu, care sunt reduse considerabil datorită faptului că nu mai este incusă în preț mâna de lucru.

Brodara reprezintă locul unde poți beneficia atât de avantajele broderiei digitizate, dar poți opta și pentru broderia manuală dacă îți dorești să te bucuri de un obiect autentic, fie ca ești brand comercial, sau doar o persoană iubitoare de frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *