Celulele stem promit o multime de avantaje

Acceseaza www.stemsure.ro si afla tot ceea ce trebuie sa stii despre modul de recoltare a celulelor stem din tesutul si sangele cordonului ombilical, care sunt beneficiile celulelor stem, modul in care sunt folosite , bolile pot fi tratate si care vor putea fi tratate in viitor si astfel vei putea determina cu usurinta daca StemSure este alegerea potrivita pentru familia ta.

Ce reprezinta recoltarea celulelor stem din sangele cordonului ombilical ?

Celulele stem se regasesc in multe organe, dar sunt cele mai abundente in sistemul circulator. Cand corpul trece prin stres sau traume, acesta creeaza mai multe celule pentru a pregati corpul de recuperare. In timpul nasterii, sangele copilului abunda de celule stem, iar multe dintre acestea raman captive in cordonul ombilical si recoltarea de celule stem din sangele cordonului se refera la sangele din cordonul ombilical si din placenta.

In mod obisnuit aceste surse de celule stem sunt considerate materiale reziduale si in cele mai multe cazuri sunt aruncate dupa nastere, insa sangele din cordonul ombilical contine celule stem puternice unice, utile pentru diverse tratamente medicale. Cercetatorii gasesc in fiecare an aplicatii din ce in ce mai multe in care pot fi folosite capabilitatile regenerative ale celulelor stem si bolile severe, cum ar fi cancerul si paralizia cerebrala pot fi tratate cu celule stem gasite in sangele din cordonul ombilical.

Cum se utilizeaza astazi celulele stem din cordonul ombilical?

Inca din 1980, medicii au folosit celule stem din maduva osoasa pentru a trata mai multe tipuri de cancer. Ani mai tarziu, celulele stem prelevate din cordonul ombilical au fost introduse ca tratament alternativ pentru pacientii care nu au putut beneficia de un transplant de maduva osoasa.

Cordonul ombilical al bebelusului este o sursa bogata de celule, inclusiv celule stem hematopoietice (HSC), gasite in sangele din cordonului ombilical si in celulele stem mezenchimale (MSC) gasite in tesutul cordonului. Aceste celule stem sunt celule unice si au capacitatea de a ajuta la repararea si vindecarea organismului. Celulele stem gasite in sangele din cordonul ombilical sunt capabile sa trateze peste 80 de boli, inclusiv cateva tipuri de cancer.

Potrivit cercetatorilor medicali, copiii cu sange din cordonul ombilical stocat si prezervat  vor avea mai multe optiuni medicale mai tarziu in viata. Bolile actuale tratate cu ajutorul celulelor stem includ limfom, leucemie si tulburari autoimune. Studiile clinice investigheaza terapia cu sange din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale si ale coloanei vertebrale, autismul, pierderea auzului, diabetul de tip 1 si alte conditii periculoase.

Beneficiile celulelor stem fac ca aceste celule din sangele din cordonul ombilical sa fie mai adaptabile decat celulele stem din maduva osoasa, ceea ce inseamna ca celulele sangvine din cordonul ombilical nu necesita o potrivire exacta de la donator la beneficiar. Utilizarea serviciilor StemSure pentru salvarea si pastrarea a cat mai multor celule stem ar putea insemna mai multe optiuni de tratament sau un rezultat medical mai bun in viitor, odata ce noi modalitati de folosire a celulelor stem sunt descoperite si aplicate in domeniul sanatatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *