Cele mai frumoase lacuri din Italia

Italia este o tara renumita pentru frumusetile sale naturale, in special pentru lacurile care atrag turisti inca din primele zile ale imperiului roman. Majoritatea sunt localizate in partea de nord a tarii si toate par desprinse din cartile postale, astfel ca cei care ajung in aceasta regiune nu trebuie sa le rateze.

Lacul Orta

Acesta este considerat una dintre comorile ascunse ale Italiei, intrucat nu este foarte popular, dar se remarca prin frumusetea sa. Aici este formata o insula, al carui taram este perfect pentru plimbari intr-o atmosfera romantica, iar in apropiere se gasesc o biserica din secolul al 12-lea si o piata colorata.

Lacul Maggiore

Acesta este un alt lac care se intinde pe doua tari, Italia si Elvetia si formeaza o granita intre cele doua. Totodata, Maggiore, in traducere „marele lac”, este al doilea cel mai mare lac al Italiei si este amplasat in partea de sud a Alpilor, insa are climatul mediteranean, fapt care face posibila cresterea plantelor exotice. De asemenea, lacul se intinde pe o distanta de 64 de km, astfel ca in jurul sau sunt amenajate piste pentru biciclete, insa pot fi facute si plimbari cu barca.

Lacul Garda

Cel mai mare lac din Italia, Garda, a fost creat in urma unei actiuni glaciare, iar astazi este inconjurat de munti si reprezinta o destinatie foarte populara de vacanta. Lacul adaposteste mai multe insule, inclusiv insula Garda, unde Sf. Francisc de Assisi a fondat o manastire in 1220, ce poate fi admirata si astazi. Pe malurile sale cresc portocali si lamai, alaturi de maslini, astfel ca imaginea este una deosebita, iar lacul este popular pentru biciclistii care se plimba pe malurile sale, dar si pentru cei care prefera barcile.

Lacul Como

Acest lac a devenit ca un magnet pentru turisti inca de pe vremea romanilor, care au construit aici primele vile, iar in prezent zona este foarte populara si in randul celebritatilor, multi avand locuinte. Totusi, este important de stiut ca lacul Como este cel mai adanc din Europa, motiv pentru care se remarca cu adancime de 400 de metri, fiind ideal pentru plimbari relaxante cu barca, fie cu bicicleta pe malurile sale.