Megalitii de la Ghindaresti V

Asa cum remarca Camelia in postarea ce precede pe aceasta, se pare ca ni se prezinta figuri megalitice de gnomi, cunoscuti mai lesne ca pitici. Ceea ce se vede astazi in fotografie, este o captura dinspre V si arata cat se poate de clar doua chipuri (aproape trei daca ne concentram putin). Cel din dreapta este extrem de vizibil, este al unui om cu barba ce poarta pe cap caciula sau coif sau un acoperamant usor bizar pentru nivelul nostru de intelegere. Nu cunoastem identitatea sa , ca de altfel pe a majoritatii personajelor megalitice fotografiate de noi. Celalalt chip se afla in stanga, priveste opus fata de omul cu barba si i se vede si una din palme.
Comparand dimensiunile dintre cele doua statui, surprindem aceeasi proportie diferentiata ca si in cazul megalitilor prezentati ieri. Ceea ce ne poarta cu gandul catre fie o alianta intre pitici si alti oameni de statura mai mare, fie Zei pitici si Zei inalti, specii diferite. Habar nu am!
Vreau sa repet pentru ca trebuie repetat: acesti megaliti au fost sculptati cu cel putin 5000 de ani in urma. Iata-i astazi in stare de prezentare buna pentru a ne semnala ceva.

Ce este acel ceva, poate vor afla generatiile urmatoare.
Palma afisata in partea stanga, de parca statuia se continua sub nivelul solului (apropo, la Ghindaresti este nivelul marii, adica 0) vazuta din exteriorul ei, poate prinde si ea contur de chip, iar degetele arata ca un copac. Nu stiu nici un fel de simbolistica. Poate e marele Ghindar de la care isi ia numele Ghindarestiul. Poate. Oricum, bucurati-va! Lucrurile astea nu le-am invatat prin scoli …
P.S. Daca observati, intre cele doua chipuri ramane un spatiu neumplut artistic, ca un stalp sculptat, aparent fara forma. Daca se schimba unghiul de privit, acest stalp seamana cu un Leu cu corp de om, asa cum era reprezentat Mithra. Am mai zis, Elfii faceau arme si harnasament din mithril, usoare si foarte rezistente, tehnologie necunoscuta astazi dar care a fost speculata prin filme tip Predator. Nu putem ignora apropierea de cuvinte. Uneori mi-a parut ca acest totem are tate de femeie. Prezenta ei aici aduce, mai mult ca inainte, a alianta.
Este o usoara deosebire in arta megalitilor de la Ghindaresti si a celor de pe platoul Bucegi; deducem autori diferiti. Sper sa aducem vorba despre asemanari si deosebiri.