Aparatele de sudura pot fi folosite intr-o multime de cazuri

Indiferent de interesele, nevoile sau motivatia dumneavoastra, cumpararea unui aparat de sudura poate fi o sarcina dificila, mai ales in cazul in care sunteti pe cont propriu si nu aveti experienta in domeniu. Fie ca aveti deja o experienta anterioara cu aparatele de sudura, fie ca sunteti un incepator in sudura, alegerea aparatului de sudura cu unelte export va usura sarcina gasirii aparatului perfect nevoilor dumneavoastra, magazinul fiind dedicat furnizarii de informatii obiective, informative si practice pentru a va ajuta in alegerea potrivita. Raportul calitate – pret este unul ideal, care merita luat in calcul in toate situatiile.

Cum alegem aparatul de sudura potrivit ?

Din pacate, nu exista un singur aparat sau proces de sudare adecvat pentru toate aplicatiile, iar din acest motiv, inainte de a cumpara un aparat de sudura este esential sa se cunoasca informatii cu privire la tipul de sudura si materialele care vor fi folosite cu aparatul respectiv. Gasirea unei compatibilitati intre nevoile si aptitudinile dumneavoastra de sudor si aparatul de sudura perfect este un proces critic pentru asigurarea succesului sudurii. Cele mai des intalnite aparate de sudura sunt cele care folosesc procedeul de sudare MIG, TIG, SEI sau procedeul de sudare automata sub strat de flux ,iar fiecare proces are propriile beneficii si limitari si este mai potrivit pentru anumite aplicatii.

Intelege procesul de sudura cu unelte export

Aparatele de sudura care folosesc procedeul de sudare MIG (metal inert gas) reprezinta cea mai usoara cale de a invata sudura, fiind posibile viteze mari de sudura, un control mai bun asupra metalelor mai subtiri, fiind posibila obtinerea unei suduri „curate”, cu posibilitatea de a folosi acelasi echipament pentru sudarea automata sub strat de flux.

Aparatele de sudura care folosesc procedeul TIG (Wolfram Inert Gas) sau sudarea cu electrod nefuzibil in mediu de gaz inert ofera suduri de calitate superioara si precise, urmele de sudura fiind foarte estetice, permitand totodata reglarea consumului de caldura in timpul sudarii prin utilizarea unui sistem de control cu comenzi de picior. In cazul aparatelor care folosesc procedeul SEI (sudarea cu electrod invelit este de fapt procedeul traditional de sudare si mai este intalnit sub denumirea de sudare manuala electrica (SME).

Sudarea efectiva este realizata cu ajutorul unei surse de tensiune/curent a carei tensiune este aplicata unui electrod. Este potrivit pentru sudura in conditii de vant, in aer liber, fiind capabila sudura materialelor murdare sau ruginite, fiind folosita in special pentru materialele groase. In ceea ce priveste aparatele care folosesc procedeul de sudare automata sub strat de flux acestea functioneaza de asemenea pe materiale murdare sau ruginite, permitand o penetrare profunda pentru sudarea sectiunilor groase, avand o rata crescuta a depunerii de metal cu posibilitatea de a suda materiale in pozitii dificile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *